Grupul de lucru al Națiunilor Unite privind problema discriminării femeilor susține că proiectul de lege „Zatrzymaj Aborcję” (Stop Avortului), dacă va fi adoptat de parlament, ar prejudicia sănătatea femeilor și ar încălca obligațiile internaționale ale Poloniei în domeniul drepturilor omului.
Actualmente, în Polonia, țară majoritar catolică, există doar trei condiții în care o mamă poate alege să facă avort: atunci când viața sau sănătatea ei sunt grav amenințate, când copilul este rezultatul unui act infracțional sau când fătul suferă de o dizabilitate gravă. Această ultimă prevedere urmează să fie eliminată din proiectul de lege polonez, aflat în dezbatere parlamentară. Noul proiect este și mai restrictiv: el prevede pedepse de până la cinci ani de închisoare pentru medicii și alte persoane care participă la un avort, inclusiv pacientele, dar permite judecătorului să renunțe la a le sancționa și pe acestea din urmă.
Într-un comunicat, „experții” pro avort ai Organizației Națiunilor Unite s-au plâns că guvernul polonez nu a răspuns la cele mai recente sesizări ale lor privind legea în cauză. Pe scurt, cei de la ONU denunță faptul că, odată cu eliminarea acelei prevederi din legea anti avort, femeile poloneze, prin obligația de a naște copii cu dizabilități, vor suferi prejudicii la adresa „egalității, demnității, autonomiei și integrității corporale”, sunt supuse restricționării „accesului la informație” „și sunt expuse „ la forme de tratament crud și inuman”.
Proiectul de lege „Zatrzymaj Aborcję” a fost sprijinit de episcopii catolici polonezi, care au cerut ca polonezii să-și manifeste susținerea pentru acest act normativ printr-o campanie de cărți poștale. Peste 800.000 de polonezi au cerut parlamentului de la Varșovia să aprobe proiectul de lege.
Aleksander Stępkowski, profesor de drept și fost ministru adjunct al Afacerilor Externe, a declarat pentru LifeSiteNews, prin această solicitare către Varșovia, Comitetul ONU pentru Protecția Persoanelor cu Handicap sprijină pe față avortul eugenic care constituie un exemplu de discriminare împotriva persoanelor cu dizabilități. El speră însă că presiunile exercitate de „experții” pro-avort asupra Poloniei vor avea un un efect invers asupra parlamentarilor polonezi, care, în cele din urmă, vor adopta noua lege.
Islanda a devenit anul trecut prima țară în care nu se va mai naște niciun copil cu Sindromul Down, după ce, prin lege, a fost permisă întreruperea unei sarcini de peste 16 săptămâni, dacă fetusul prezintă o anormalitate, iar Sindromul Down a fost inclus în această categorie.
Nessun commento:
Posta un commento